מסיירים עם מדרשת חברון – סדרות סיורים תשפ"ד

מדרשת חברון יוצאת במספר סדרות לציבור הרחב ולחובבי הידע

ניתן להירשם לסיורים בודדים או לסדרות שלמות

סדרה 1: צפון מדבר יהודה

א. בעקבות מגילות ים המלח 1.12.23 י"ח כסלו תשפ"ד

נטייל בשביל המגילות שעל יד קיבוץ קליה ונספר על גילוין של המגילות העתיקות במערות הנשקפות מהמסלול. הדבר יוביל לדיון בקשר בין המגילות, קומראן והאיסיים.
משם נמשיך למצוקי דרגות ונספר על מגילות, איגרות ותעודות כלכליות שנמצאו בזיקה למערות המפלט מימי מרד בר כוכבא. נשמע גם על הגילויים החדשים בני השנים האחרונות ועל פועלה של יחידת מגילות ים המלח של רשות העתיקות.

מדריך: אסף דל
מפגש: צומת הלידו
שעות: 9:00-12:00
אופי המסלול: מיטיבי קשב. מסלול מישורי וקליל לאורך קילומטר שכולל מעט מדרגות.
אל התצפית ניסע ברכבים ולאחר החניה נצעד אל תצפית המשקיפה על המרחב, שם נשב בשטח ונספר על הממצאים ממערות המפלט.

ב. אל מצודת הורקניה ( מיטיבי לכת וקשב) 8.12.23 כ"ה כסלו

נעפיל אל המצודה המרשימה המתנשאת מעל בקעת הורקניה המזוהה עם עמק עכור. נשמע על קורותיה בימי החשמונאים, הורדוס ואף בעת החדשה!

מדריך: אסף דל
מפגש: תחנת דלק כפר אדומים
שעות: 8:30-12:30
אופי המסלול: המסלול כולל הליכה של 4 ק"מ ובנוסף לכך גם עליה משמעותית אל המצודה.
חשוב להביא נעלי הליכה ו-3 ליטר מים. המסלול מתאים לאוהבי לכת וקשב.
קיום הסיור תלוי באישור הצבא. ניתן להירשם ולקראת הסיור תצא הודעה סופית על קיומו.

ג. אל שרידי מפעלי חברת האשלג הארץ ישראלית ובית הערבה הישנה 29.12.23 י"ז טבת תשפ"ד

נספר על הקמתה של חברת האשלג בידי משה נובומייסקי, נשמע על השפעתה ופועלה ועל הקשר שלה לבית הערבה.  נסייר בין השרידים השונים בשטח ונדון בסוגיית ההנצחה והזיכרון.

מדריך: אסף דל
מפגש: צומת הלידו
שעות: 9:00-12:00
אופי המסלול: מיטיבי קשב. נסיעה ברכב מנקודה לנקודה. לא תמיד יש נקודות ישיבה מסודרות כך שאפשר להביא כיסא קטן מתקפל או להסתפק בעמידה\ישיבה בשטח.

ד. לאורך דרך יריחו 12.1.24 ב' שבט תשפ"ד

נכיר את האתרים המעניינים המלווים את כביש 1 בחלק המחבר בין ירושלים ליריחו.
נתחיל בתצפית מהר הצופים, נמשיך אל תצפית מהשומרוני הטוב (לא כולל כניסה לאתר) ומשם לסנט ג'ורג' ומצפה יריחו. נתייחס לתצורת המסלע האדמדם והמיוחד, למקורות התנ"כיים, להתיישבות הבדואית שלאורך הדרך ולשינויים במרחב בעת החדשה.

מדריך: אסף דל
מפגש: תצפית הר הצופים.
שעות: 9:00-12:00
אופי המסלול: מיטיבי קשב. נסיעה עם רכב מנקודה לנקודה. ברוב האתרים פינות ישיבה מסודרות אך לא בכולם. ייתכן שנקצר באתרים לפי הזמן והתנאים המשתנים.

ה. עינות צוקים 26.1.24 ט"ז שבט תשפ"ד

ניפגש עם אחד מנאות המדבר המיוחדים שבחוף ים המלח. נספר על החי והצומח הייחודים למרחב, נשמע על נדידת המעיינות ונדון בירידת המפלס של ים המלח-גורמים, השפעות ופתרונות.

מדריך: אסף דל
מפגש: צומת הלידו.
שעות: 9:00-12:00
אופי המסלול: מיטיבי קשב. הליכה קלילה ומוצלת יחסית בשבילי השמורה.
הערות מיוחדות: מעבר לתשלום על ההדרכה יש לשלם על כניסה לשמורה.

 

 

סדרה 2: שפלת יהודה

א. סיור בתל גזר וסביבתו (7.2.24 כ"ח שבט תשפ"ד)

לאורך שנים הייתה גזר נקודת יישוב אסטרטגית. רבים כתבו על גזר בעולם הקדום אך גם רבים כתבו בגזר עצמה. בסיור נתהלך בין שרידי העיר, נדבר על הכתובות הייחודיות שנמצאו בה, נעסוק במפעל המים המרשים ונתעדכן בחידושי המחקר. לפי הזמן נמשיך גם אל הקיבוץ ונתאר את ההתרחשויות במרחב במלחמת העצמאות.

מדריך הסיור: בנימין טרופר.
נקודת מפגש: מושב כרמי יוסף.
שעות: 13:30-17:30
אופי הסיור: מיטיבי קשב. כמות ההליכה בסיור תהיה תלויה במידת הפגיעה של הגשמים בעליה לתל גזר. ממילא ייתכן שנוכל לעלות עם הרכבים אך במידה ולא-תהיה הליכה של 4 ק"מ. מתל גזר לקיבוץ ניסע ברכבים.

ב. עם התנ"ך ביד בעמק שורק (27.2.24 י"ח אדר א תשפ"ד)

האם צרעה ואשתאול בנחלת דן או בנחלת יהודה? מה התחדש לאחרונה במחקר הגפן בארץ ישראל? ומה התגלה בתל בית שמש? מוזמנים לסיור מיוחד המשלב תנ"ך וארכיאולוגיה בלב ליבה של השפלה.

את הסיור נתחיל במסלול חביב וקצר ברכס צרעה. נכיר את מולדתו של שמשון ונדון בדמותו הייחודית על רקע הנוף היפהפה של עמק שורק. משם נמשיך אל תל בית שמש, נתאר את נדודיו של ארון הברית ונתעדכן על חידושי המחקר בתל ותוכניות הפיתוח באזור. לפי הזמן נמשיך לגן גולן ונתרשם מהמחשה ייחודית של ימי התנ"ך.

מדריך הסיור: אסף דל
נקודת מפגש: צומת שמשון.
שעות: 14:00-17:30
אופי הסיור: מיטיבי קשב. נסיעה מנקודה לנקודה ברכבים.

ג. אתרי עמק האלה? (15.3.24 ה אדר ב' התשפ"ד)

מה החזיק אדם לפני מעל לשלושת אלפים שנה רגע לפני שמצא את מותו בחורבן? אלו עוד אתרים בשפלה מצטרפים לחורבת קיאפה בימי הממלכה המאוחדת? האם אפשר לזהות את מורשת גת בעמק האלה? מי הוא זכריה המונצח בשפלה? מוזמנים לבוא לסיור ולגלות!

את הסיור נתחיל בתל עזקה, שם נתעדכן על החפירות המתרחשות במקום בשנים האחרונות. אחר כך נמשיך אל חורבת קיאפה העומדת בלב ליבו של הדיון על ימי ממלכת דוד ושלמה וראשיתה של ממלכת יהודה. נשמע על הלכי הרוח העכשוויים במחקר ולפי הזמן נמשיך לפינות מיוחדות המסתתרות במרחב וסמויות מן העין.

מדריך הסיור: אסף דל
נקודת מפגש: תחנת דלק צומת האלה.
שעות: 9:00-12:00
אופי הסיור: מטיבי קשב. נסיעה מנקודה לנקודה ברכבים פרטיים. העלייה אל האתרים תהיה כרוכה בהליכה רגלית במגמת עליה (וחזור בירידה).

ד. בעקבות מסע סנחריב (26.3.24 טז אדר ב התשפד)

כיצד התמודדו יושבי השפלה הדרומית עם תוצאות מסע סנחריב? מוזמנים לבוא ולברר.

את הסיור נתחיל בלכיש. נדון בוויכוח על חלקה של לכיש בממלכה המאוחדת לאור החפירות החדשות, מול הסוללה האשורית נתאר את סיפור הקרב שהתרחש במקום בזמן מסע סנחריב ונבחן לאור הממצא את ימיה של העיר לאחר המסע.

משם נמשיך לחורבת א-רעי. נכיר את האתר, נדון בזיהויו במקרא ונעמוד על צורת השיקום המעניינת של האתר לאחר מסע סנחריב. לפי הזמן נמשיך לתל בורנה. נתעדכן בממצאי החפירה ונקבל מבט מעמיק של המתרחש במרחב אחר המסע ששינה את פניה של שפלת יהודה.

מדריך: אסף דל
נקודת מפגש: גן לאומי תל לכיש.
שעות: 14:00-17:30
אופי המסלול: מיטיבי קשב. המסלול יכלול גם קטעי הליכה של כמה מאות מטרים וחלקם במגמת עליה. ישנו גם קטע של עליה תלולה במיוחד אבל קצרה.

ה. זהות ותרבות בעת העתיקה-סיור במוזיאון הפלישתים (12.4.24 ד' ניסן התשפ"ד)

מתי בפעם האחרונה שאלתם את עצמכם-איך זה להיות פלישתי?

בסיור שבמוזיאון נעסוק בהיכרות עם גויי הים שהתנחלו בארץ לפני כ-3200 שנה. נכיר את החיים מנקודת מבטו של הפלישתי, נספר על החידושים במחקר, נעמוד על הקשר בין הממצא לסיפורי התנ"ך ונדון בסוגיות של זהות ותרבות בעת העתיקה.

מדריך: אסף דל
אופי הסיור: מיטיבי קשב. הסיור יתקיים בתוך מוזיאון ממוזג. נעבור בין מוצג למוצג ולכן כדאי להביא כסאות קטנים מתקפלים או להסתפק בעמידה ליד המדריך.
נקודת מפגש: מוזיאון הפלישתים.
שעות: 9:00-10:30
הערות חשובות: מעבר לתשלום על המדריך יש לשלם דמי כניסה למוזיאון.

 

סדרה 3: סיורי עומק בחברון

א. תל חברון-סיור מעמיק והיכרות עם תגליות חדשות (24.11.23  י"א כסלו תשפ"ד)

חברון הקדומה נחפרה בשנות השישים, השמונים, התשעים וגם לפני עשור אולם מחקרים חדשים העוסקים בעיבוד הממצא התפרסמו גם בשנים האחרונות. בסיור נעמיק בממצאי החפירות ונתעדכן על המחקרים החדשים המתנהלים בימים אלו.

נעסוק בביצורים של העיר הקדומה, נחפש את השער המיוחס למקום הקניין העברי הראשון ונספר על שכבת החורבן המתכתבת עם סיפור כיבושי יהושע,  שרידים לקרבות החשמונאים ושאלת הקשר בין חברון לקומראן שבמדבר יהודה.

מדריך: אסף דל
שעות: 9:00-12:00
אופי הסיור: מיטיבי קשב. הסיור כולל הליכה עליה משמעותית של כמה מאות מטרים אך רובו שוטטות בתל.
נקודת מפגש: בית רומנו (חברון).

ב. סיפורה של חברון הצלבנית והממלוכית (16.1.24 ו' שבט תשפ"ד)

בסיור ניפגש עם חידושי המחקר בחברון של ימי הביניים. נכיר את הכתובות העתיקות במערת המכפלה, את השרידים לביצורים ומבני ציבור שהתגלו לאחרונה בחפירות בשדה המכפלה, את הבנייה הצלבנית בברכת דוד, קברים עלומים ובתי מרחץ, כבשני זכוכית מהייחודיים באזור ההר ועוד פינות נסתרות.

מדריך: ד"ר גרשון בר כוכבא
שעות: 16:00-19:00
אופי הסיור: מיטיבי קשב. נלך מנקודה לנקודה ברגל. המרחקים קצרים ותוואי ההליכה נוח.
נקודת מפגש: חניון מערת המכפלה

ג. בעקבות המפה הישנה-סיור עומק ברובע היהודי בחברון (20.2.24 י"א אדר א תשפ"ד)

בסיור ניפגש עם חידושי המחקר ברובע היהודי של חברון. נכיר את המפה הישנה שהתגלתה רק לפני מספר שנים ופתחה צוהר למחקר הרובע. נזהה את שערי הרובע, חמאם אל חליל ואמות מים עתיקות. נספר על דמויות, בתי כנסת, מוסדות וספרי תורה עתיקים ונכיר את קורותיו של השוק הסיטונאי ותוכניות הבינוי העתידיות במקום.

מדריך: ד"ר גרשון בר כוכבא
שעות: 16:00-19:00
אופי הסיור: מיטיבי קשב. נלך מנקודה לנקודה ברגל. המרחקים קצרים ותוואי ההליכה נוח.
נקודת מפגש: חניון מערת המכפלה

ד. קנין בתים בחברון-מאז ועד היום (16.4.24 ח' ניסן תשפ"ד)

נסייר בין בתים שנרכשו לאחרונה, הצטרפו אל היישוב היהודי בחברון ומחברים בין הקניין העברי הראשון בימים ההם לקניין עברי בזמן הזה. את הסיור נתחיל בבית התקומה שנגאל בשנת תשפ"ב ונספר את סיפורו. נמשיך לתצפית מרהיבה מגג בית השלום. משם נצא אל גג בית המכפלה, נסייר בבית רחל ונפקוד את בית החירות. בסיור נשמע על פעילות הרכישה, ניפגש עם המשפחות המתגוררות במקום ונחזה בעיניים כיצד עיר האבות הולכת ונבנית.

מדריך: אסף דל
נקודת מפגש: מפגש התאומים, קרית ארבע
אופי הסיור: נסיעה מנקודה לנקודה ברכב. יהיו גם קטעי הליכה קצרים מאד. הסיור כולל עליה במדרגות.
שעות:  17:00-20:00

ה. חידת אלוני ממרא (24.4.24 ט"ז ניסן תשפ"ד)

בסיור נבקר באחד ממפעלי הבניה המרתקים של הורדוס בחברון. ננסה להתחקות אחר מסורת מקום אוהלו של אברהם, נדון באדריכלות הייחודית של המבנה ונכיר את גלגוליו השונים מימי הורדוס, דרך ירידה של בטנה, הכנסייה הביזנטית, הסיורים במקום בראשית המאה העשרים ואף על החפירות שנעשו במקום לאחרונה.

מדריך הסיור: ד"ר נעם ארנון
נקודת מפגש: המנחת שליד שכונת החרסינה בקרית ארבע.
משך הסיור:  20:30-22:30
הערות: הסיור מותנה באישור הצבא. ניתן להירשם ובהמשך תצא הודעה מסודרת על קיומו של הסיור.

ו. סיור במבנה מערת המכפלה (21.5.24 י"ג אייר תשפ"ד)

מערת המכפלה היא אחד מהאתרים החשובים והמיוחדים בארצנו. המבנה ההרודיאני במקום הוא ככל הנראה המבנה השלם העתיק ביותר הפעיל ברציפות ומבנה הזיכרון היהודי הגדול בעולם. נשמע על המערה המסתורית המצויה בתת הקרקע, נכיר את האדריכלות היהודית המיוחדת של המבנה ונספר על השינויים שנעשו בו בימי הביניים. בסיור נתעדכן על כל מה שחדש במחקר המקום-מהיכן הייתה הכניסה למבנה בימי הורדוס? היכן היו בתי כנסת בתוך המבנה בשלהי העת העתיקה? מה נמצא לאחרונה בחפירות בשדה המכפלה הסמוך? מוזמנים לבא לסיור ולגלות.

מדריך הסיור: ד"ר נעם ארנון
אופי הסיור: מיטיבי קשב.
נקודת מפגש: חניון מערת המכפלה
זמנים:  16:30-19:30

 

סדרה 4: 'לאורך רחוב יפו' בירושלים

א. אוצרות וסודות מן העבר-משער יפו לכיכר ספרא 24.10.23 ט' חשון תשפ"ד

את הסיור נפתח בשער יפו. משם נלך לאורך חומת העיר העתיקה ונגלה כיצד משולבים בה אוצרות מן העבר. בהמשך נעקוב אחרי התהליכים שהתרחשו במרחב מסוף השלטון העות'מאני ולתוך ימי המנדט. נכיר את המתחם הצרפתי ומגרש הרוסים, נסייר בין המוסדות שהקימו הבריטים וניפגש עם פינות מיוחדות הנסתרות מן העין.

מדריך: שמחה בלנגס
שעות: 17:00-20:00
נקודת מפגש: שער יפו
נקודת סיום: כיכר ספרא

ב. נחלת שבעה וסביבתה 7.11.23 כ"ג חשון תשפ"ד

מדריך: מאיר דנא פיקאר
שעות: 17:00-20:00
נקודת מפגש:
נקודת סיום:

ג. פסיפס ירושלמי-שכונות מחנה יהודה, אהל שלמה ורוחמה 21.11.23 ח' כסלו תשפ"ד

מי ניסה להכריז על הגאולה ברחוב אלפנדרי? אלו ספרי תורה עתיקים נמצאו בבתי הכנסת של פליטי חברון? איזה חלום הביא לבניית בית כנסת מנחת יהודה?

נצא למסלול מרתק וקצת פחות מוכר בשכונות הצפוניות לרחוב יפו. נסייר בזיכרון משה, שכונת מחנה יהודה, אהל שלמה ורוחמה. ניפגש עם דמויות מן העבר, בתי כנסת וותיקים וקהילות מיוחדות שהיוו יחד חלק מהפסיפס היפהפה של ירושלים.

מדריך: אסף דל
שעות: 17:00-20:00
נקודת מפגש: תחנת רכבת קלה 'הדוידקה'.
נקודת סיום: תחנת רכבת קלה 'מחנה יהודה'.

ד. סיפורים, טעמים וריחות-שוק מחנה יהודה ונחלאות (5.12.23 כ"ב כסלו תשפ"ד)

עם היציאה מהחומות החלו להיבנות סביב רחוב יפו עוד ועוד שכונות (או במילה אחרת-נחלאות). לכל שכונה היה אופי ייחודי ודווקא השונות שבין הנחלאות הביאה לפסיפס אנושי מרתק. בסיור נעקוב אחר סיפורם של דמויות, בתים ופינות נסתרות שאין שני להם בירושלים.

מדריכה: רעות אודם
שעות: 17:00-20:00
נקודת מפגש: היכל התרבות בית העם ירושלים (מרכז ז'ראר בכר)
נקודת סיום: תחנת רכבת קלה 'מחנה יהודה'.

ה. שכונת רוממה (19.12.23 ז' טבת תשפ"ד)

מדריך: מאיר דנא פיקאר
שעות: 17:00-20:00
נקודת מפגש:
נקודת סיום:

סיור בחברון

סיור מרתק בחברון!

נתחיל בגן הארכיאולוגי תל חברון שם נכיר ממצאים מרתקים מתקופות קדומות.

נמשיך למרכז המבקרים לגעת בנצח שבאמצעים אינטראקטיבים מספר את סיפורה של חברון לאורך ההיסטוריה.

נבקר בבית כנסת עלשם אברהם אבינו, ונשמע את סיפורו המרתק של בית הכנסת ואת סיפוריהם של ספרי התרה העתיקים שלו.

נסיים בביקור במבנה המונומנטלי שעל גבי מערת המכפלה

עלות כרטיס 100 ש"ח ליחיד או 180 ש"ח לזוג כולל הסעה ממוגנת מירושלים, הדרכה וכניסה למרכז המבקרים לגעת בנצח!

 

השתלמות תו תקן- בעקבות הצנחנים בירושלים 21/2/2023

אשכולות בשיתוף מדרשת חברון מזמינים אתכם להשתלמות תו תקן
בעקבות הצנחנים בירושלים
לו"ז:
8:30 התכנסות ופתיחה בכניסה לגבעת התחמושת
9:00 סיור בגבעת התחמושת
10:30 שייח' ג'ראח, אנדרטת שיירת הדסה ושכונת שמעון הצדיק
12:00 אנדרטת גדוד 71 – קרבות הגדוד בשכונה וסביבתה
12:30 הפסקת צהרים (נא לדאוג להביא איתכם אוכל ושתיה)
13:00 הליכה לאורך דרך שכם וסיפורי הקרבות של גדוד 28
14:00 אנדרטת גדוד 28 – סיפורי הנופלים
15:30 אנדרטת שער האריות – הקרב על גשר הקדרון
16:00 שער האריות – הר הבית הידינו
16:30 סיכום וסיום
* נא להביא אוכל ושתיה לכל היום
* ההשתלמות מוכרת לחידוש תעודת תו תקן
* מחיר: 80 ש"ח למשתתף

סבאבא ירושלים והרי ירושלים

מדרשת חברון, המרכז למורשת ששת הימים בגבעת התחמושת ומרכז סיור ולימוד גליל מזמינים אתכם

למסע סבאבא הרי ירושלים וירושלים

קבוצות 27 ו 28

נרשמי המיזם ישתתפו בסדרת סיורי עומק שיקנו להם כלים ותוכן בעזרתם יצאו ויטיילו עם נכדיהם

באופן עצמאי בטיולים חוויתיים להעצמת הקשר הבין דורי באמצעות החיבור למורשת, טבע וערכי אהבת הארץ.

סיור 1: מחורבת חנות לעין מטע, תצפית בתל עזקה וסיור בחורבת מדרס:

נתחיל את הסיור בחורבת חנות ומשם נצא למסלול קליל אל עבר עין מטע (כשעתיים, מסלול לא מעגלי), משם ניסע לתצפית בתל עזקה ונצפה על כל איזור השפלה והרי יהודה. לאחר מכן ניסע למסלול מעגלי בחורבת מדרס, קליל מאוד, המעוניינים ייכנסו לזחילה במערות, מי שאיננו מעוניין יוכל להישאר בחוץ.

  סיור 2 : איזור עמק אילון:

נתחיל בפארק קנדה בעליה אל תצפית מחורבת עקד (עליה קצרה ולא קשה), משם נרד דרך עמק המעיינות אל אגם הפארק ושרידי העיר אמאוס בהליכה פשוטה. לאחר מכן ניסע נסיעה קצרה אל שרידי הכפר אום אל עומדן ונלמד על הממצאים הארכאולוגים שהתגלו שם. במידה ויישאר לנו זמן ניסע אל קברות המכבים (נסיעה של כמה דקות).

              סיור 3: מורשת קרב בגבעת התחמושת והרי ירושלים:

נתחיל את היום בתצפית מהר הצופים, משם נצא להליכה עירונית של כשעה אל גבעת התחמושת, נשתתף בסיור במוזיאון, נשמע הרצאה של לוחם, נסתובב בתעלות ונצפה במיצג המספר את סיפור הקרב. לאחר מכן ניסע אל אתר הקסטל בהרי ירושלים ונעשה סיור קל של כחצי קילומטר באתר הקסטל, נצפה במיצגים המשולבים בו ונעבור דרך "שביל הערכים" ונלמד להשתמש במתקנים הפזורים בו ועל כוחה של קבוצה.

סיורי יום שני (קבוצה 27): 2,16,30/1

סיורי יום שלישי (קבוצה 28): 10,24,31/1

עלות השתתפות לשלושת הסיורים: 150 ₪, המחיר כולל חומרי הדרכה וכניסה לאתרים.

הרישום מתאפשר לסדרה בת שלושה סיורים בימי שני או שלישי,
אין אפשרות להירשם לסיור בודד.

לפרטים נוספים: 0526070043 נעמה / 054-771-6164 מעין

הורקניה – אל המבצר החשמונאי

נצא לסיור מרתק במצודה החשמונאית הרודיאנית 'הורקניה'.

נדבר על ההקשר התנ"כי של המרחב, על המשפחה החשמונאית ומבצרי המדבר, על המזכרות שהשאירו במקום המטיילים בעת החדשה ועוד ועוד.

המסלול כולל הליכה של 5 ק"מ. הטיפוס אל המצודה כרוך בעליה משמעותית.

מפגש רכבים בצומת כפר אדומים ומשם נסיעה אל כביש נבי מוסא.

 

*קיום הסיור מותנה באישור הצבא

כנס מחקרי חברון ויהודה ה12

אולם יעקב שבמערת המכפלה – צורי הולנדר

השתלטות נוודי המדבר על יישובי הר חברון – רבקה ירמיאש

נצחוני בנותיי : מנחם בגין ונשות בית הדסה – עתיה זר

מי עוד קבור במערת המכפלה – נעם ארנון

בני חברון במערכת תש"ח – יורם אלמכיאס

בית הכנסת ברפאת סמוע – ז'אבו ארליך

חמאם אל בירכה בחברון – גרשון בר כוכבא

הרב יהודה לאון ביבאס – אסתר אזולאי

 

 

 

הכנס יתקיים בע"ה באסרו חג שבועות, יום שני, ז סיוון תשפ"ב 6/6/22

בהיכל התרבות בקרית ארבע

דמי כניסה: 80 ש"ח (לבירור על הנחה מיוחדת לאזרחים ותיקים, יש לשלוח הודעה ל0526070044, עדיפות לוואטסאפ)

ארוחת צהרים – כריך ושתיה אישית: 30 ש"ח

הסעה מתל אביב (סבידור מרכז): 50 ש"ח

הסעה מירושלים (חניון טדי): 30 ש"ח

ההסעות יצאו חזרה לאחר סיום הסיור

תכנית הכנס:

9:00 התכנסות ורישום

9:30-13:00 מושב בקר: מוקדש לזיכרו של איתמר שניווייס ז“ל מחלוצי מחקר מערת המכפלה

מר אליהו ליבמן ראש מועצת קרית ארבע-חברון- דברי ברכה

 

מר יהודה שניוייס: מפעל חייו של אבי, איתמר שניוייס ז“ל, מחלוצי מחקר מערת המכפלה

 

מר חיים שקולניק, ארכיאולוג מחוז יהודה קמ“ט ארכיאולוגיה יו“ש ממצאי שדה המכפלה: חשיפה ראשונה

 

ד“ר גרשון בר כוכבא, המכללות האקדמיות אפרתה ואורות ישראל ומדרשת חברון חמאם אל ברכה : מיקום, מבנה ותפקוד – גילויים חדשים

 

מר יבגני אהרונוביץ‘ ארכאולוג חופר וסוקר בקמ“ט ארכ‘ יו“ש חפירת הצלה ברובע חזקיה בחברון- תובנות ראשונות

 

ד“ר דביר רביב אוני בר אילן ומר חיים שקולניק ארכיאולוג מחוז יהודה קמ“ט ארכיאולוגיה יו“ש חורבת ברכות (מגדל עוז) בתקופות ההלניסטית והרומית – סקירה ראשונה

 

ד“ר נעם ארנון היישוב היהודי בחברון ומדרשת חברון:  עולם שנעלם: בעלי מלאכה מסורתיים בחברון ובהר חברון. מאוסף יוחנן בן יעקב ומרכז ”אדם ועולמו“.

 

הפסקת צהריים

14:00-15:30  מושב צהריים: לכבוד השקת הספר ’שלושה אחים‘: מסע היסטורי מחברון לירושלים ובחזרה

אל“מ ישי רוזיליו, מח“ט יהודה: דברי ברכה

 

ד“ר עתיה זר, אוני‘ אריאל בשומרון ניצחוני בנותיי: היחס של מנחם בגין אל נשות בית הדסה

 

גב‘ יהודית כהן, מחברת הספר ’שלושה אחים‘ משפחת ליכטנשטיין מהסבא רבא לשלושת הנופלים

 

ד“ר יורם אלמכיאס, אוני‘ בר אילן, מכללת אורות ישראל ומדרשת חברון ’שלושה אחים‘ הסיפור שמאחורי הסיפור

 

16:00-17:30 סיור בממצאי שדה המכפלה בחברון, בהדרכת מר חיים שקולניק ארכיאולוג מחוז יהודה קמ“ט ארכיאולוגיה יו“ש

 

במיוחד לט"ו בשבט – הרצאה מאת ד"ר נעם ארנון

במיוחד לט"ו בשבט!

הרצאה מאת ד"ר נעם ארנון – עצים מיוחדים במקרא ובארץ האבות

אחד ההיבטים המעניינים והמרתקים בסיפור של ארץ ישראל הוא הסיפור של עולם העצים והצומח: בארץ ישראל יש חורשים ויערות. הארץ  השתבחה והתברכה בשבעה מיני צומח, בתורה נאמר: "כי תבואו אל הארץ ונטעתם", והשאיפה העתיקה היא לשבת לבטח, איש תחת גפנו ותאנתו. עצים מיוחדים מוזכרים בתנ"ך מאז ימי קדם; הנוסעים שביקרו בארץ וכתבו עליה התייחסו לעצים העתיקים כאל "עצים קדושים".

ט"ו בשבט חג האילנות הוא הזמן להיזכר בעצים הייחודיים המלווים אותנו מאז ימי האבות, לנסות לזהות אותם ואת המקום בו צמחו. האם הם עדיין קיימים?

בסקירה מקיפה על העצים המיוחדים במקרא ובארץ האבות, נתמקד באזור חברון ובעצים המיוחדים שהיו בו בעבר – ואלו הנמצאים בו כיום.

נעם ארנון
המרצה – ד"ר נעם ארנון, חוקר מערת המכפלה, דובר היישוב היהודי בחברון ויו"ר "מדרשת חברון".

 

  • יום שני, ט"ו בשבט, 17.1.22, בשעה 20:30
  • ההרצאה מקוונת ב-ZOOM
  • מחיר 15 ש"ח
  • הקישור להרצאה יישלח לכתובת המייל שהוזנה ברכישת הכרטיס

 

👈 להרשמה לחצ/י כאן 👉

 

 

מתחברים לשורשים ט"ו בשבט בחברון

הצטרפו אלינו לסיור שורשים מיוחד לקראת ט"ו בשבט בחברון

ט"ו בשבט מבשר לנו את תחילת הפריחה והצמיחה. אך כדי לצמוח צריך שורשים חזקים!

במיוחד לט"ו בשבט תשפ"ב, מדרשת חברון מזמינה אתכם לסיור שיחבר אתכם לשורשים הכי עמוקים שלנו.

תאריך:

יום שישי, י"ב שבט(14.1.22)

בתכנית:

  • 08:30 יציאה בהסעה מתחם ארנה/אצטדיון טדי, ירושלים (הרשמה להסעה בקישור למטה)

  • 09:30 תחילת הסיור – תצפית פנורמית בתל רומידה וסיור בתל חברון

  • 10:45 כניסה לבית הדסה – אתר "לגעת בנצח" חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה

  • 11:45 המשך הסיור באתרי חברון המתחדשים – שכונת אברהם אבינו ומערת המכפלה

  • 13:15 סיום הסיור וחזרה בהסעה למתחם ארנה

* מומלץ להביא אוכל וביגוד חם

👈לחצ/י כאן להצטרפות לקבוצת ה-WhatsApp של הסיור 👉

 

 

התנ"ך במימד הזמן והמרחב – הרצאה מאת ד"ר גרשון בר כוכבא

גרשון בר כוכבא
גרשון בר כוכבא

מדרשת חברון מציגה:

התנ"ך במימד הזמן והמרחב – הרצאה מאת ד"ר גרשון בר כוכבא

תוכן ההרצאה: ספר התנ"ך אינו ספר היסטוריה. עם זאת, בין השורות מסתתר מידע לא ידוע. הידעת שאברהם אבינו היה בהלוויה של נוח? שדוד המלך לא היה ג'ינג'י? גילוי עץ תמר שמת כתוצאה מהפיכת סדום, ועוד.

אורך ההרצאה: כשעה ורבע.

תאריך:  יום חמישי כ"ו טבת ה'תשפ"ב (30/12/2021).

שעה: 20:30

ההרצאה תשודר ב-ZOOM

 

👈  להצטרפות לקבוצת ה-WhatsApp של ההרצאה לחצו כאן 👉

סיורים שבת חיי שרה תשפ"ב

סיורים מיוחדים לשבת חיי שרה עם מדרשת חברון

מגיעים לחברון לשבת חיי שרה? הכנו לכם סיורים מיוחדים לאורך השבת ללא עלות!

לו"ז סיורים בשבת:

ערב שבת

22:00
סיור לילי בפתח גג עדן-גגות מספרים גאולה.
יציאה ממרכז גוטניק.

שבת

10:40 – סיור עם מדריכי מדרשת חברון באתרי הישוב היהודי. יציאה ממרכז גוטניק.

14:00 – סיור בעקבות גאולת הבתים בחברון-מפגש בבית השלום ברחבה העליונה, משם צעידה בדרך הגאולה לבית רחל ולאה וסיום בגג בית המכפלה.

בין 13:00 ל17:00 – סיורים עם מדריכי מדרשת חברון באתרי הישוב היהודי יצאו כל שעה עגולה ממרכז גוטניק.